Genealogische Homepage van Marien Vermeer

GenealogieŽn

Vermeer

Deze familie stamt uit de omgeving van Zevenhuizen (Zuid Holland). Stamvader is Michiel Claesz, geboren circa 1370. Voor de eerste generaties verwijs ik naar het omvangrijke werk van de heer A.M.Verbeek "Opstellen en opstellingen betreffende naamdragers Van der Meer en Vermeer", in te zien in de bibliotheek van "Ons Voorgeslacht" te Delft of het CBG in Den Haag. Jan Ariens Vermeer komt in 1717 vanuit Delft naar De Lier en zijn nageslacht woont vooral in het Westland.

Ridder

Deze familie stamt uit het Gooi. Stamvader is Meints Rut Clazen Rutgersen, geboren circa 1660. Hij is de vader van Ruth Meinsz, die trouwt in 1714 in Huizen met Jannetje Dirks. In 1888 komt timmerman Pieter Ridder vanuit Weesp naar De Lier.

(van) Leerdam

Deze familie vindt zijn oorsprong in de omgeving van Leerdam. Stamvader is Jan Diercxsen, geboren circa 1610. Hij trouwt in 1637 in Waardenburg met Grietje Everts. Voor 1740 komt Frans Jansz van Leerdam van Waardenburg naar De Lier.

Van den Berg

De oorsprong van de naam is de berg van Hillegersberg. Stamvader is Cornelis Bruijnsoen, geboren circa 1537 in Hillegersberg. De eerste generaties zijn eerder gepubliceerd in "Ons Voorgeslacht" (1996, blz 362-368). Circa 1635 komt Andries Leendertsz van den Berg via Abtswoude naar Schipluiden.

Van Steensel

De stamvader is Joannes van Steensel, geboren circa 1670.

Soontiens

De stamvader is Henricus Soontjens, geboren circa 1740 in Ligthart.

Verder zijn er genealogieŽn van:

de familie Maan

de familie Hanemaaijer

de familie van Hussen afkomstig uit Dreumel

de familie van der Vlugt afkomstig van Goeree-Overvlakkee

de familie Nieuwpoort© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl